Økonomidatabase med kvalitet og kontinuitet for maksimalanvendelse

Økonomidatabase med kvalitet og kontinuitet for maksimalanvendelse - SEGES Projektsitet

Formålet med Økonomidatabasen er at sikre, at grundlaget for de økonomiske sammenhænge i landbruget kan analyseres og dokumenteres og at bidrage til, at landmanden har optimal viden om sin egen økonomiske formåen i forhold til andre i branchen. Databasens formål er desuden at levere kvalitetskontrollerede data, som kan danne grundlag for veldokumenterede beslutningsgrundlag og fungere som grundlag for normer, dokumentation, benchmarking, analyser og forskning bredt i hele erhvervet.

Se de bagvedliggende data for foreløbige driftsresultater 2014 - februar.
Data og beregninger der bruges til at beregnes Business Check.
Data og beregninger der bruges til at beregnes Business Check
Data og beregninger der bruges til at beregnes Business Check
Business Check og Benchmarking
Nedenfor er en række opmærksomhedspunkter vedrørende Business Check hæfter og overførsel til økonomidatabasen.
Regnearket kan anvendes til at præsentere udvalgte driftsgrensopgørelser fra rådgivervirksomheden sammenlignet med bedrifter fra Business Check.
DG-kapacitetsregneark har til formål at give en hurtig norm for kapacitetsomkostningerne for bedrifter med et angivet produktionsomfang, samt en sammenligning af konkrete bedrifter med denne norm.
Driftsgrensresultater 2014 er baseret på de driftsgrensanalyser i 2014 årsrapporter fra DLBR virksomhederne, som er blevet overført til økonomidatabasen.
I nedenstående tabeller vises resultaterne for landbrugets indtjening i 2014 ud fra årsrapporterne. Resultaterne er vejede, så de er repræsentative for hele landbruget eller den sektor, de vedrører.
Eksempel på skabelon til præsentationsregneark til rådgivningsvirksomhederne
Foreløbige driftsgrensresultater 2014 er baseret på de driftsgrensanalyser i 2013 årsrapporter fra DLBR virksomhederne, som er blevet overført til økonomidatabasen til og med maj 2015.
Forklaring af skabelon til præsentationsregneark til rådgivningsvirksomhederne
Fraktilanalysen kan give et hurtigt overblik over bedriftens konkurrenceevne og forbedringspotentialer på basis af driftsgrenanalysens resultater. Fraktilanalysen kan også tilgås via Business Check regnearket.
Opsamlingen på udbytter er blevet mere specifik, hvilket gør at der kan laves tidsserie på enkelte afgrøder.
Eksempel på at det nu er muligt at udtrække tidsserier
Regnearket benyttes ovenpå udtræk fra ØDB, så resultaterne fra flere forskellige Ø90 numre kan sammenstilles i en koncernopstilling. Især velegnet til I/S'er, hvor alle regnskaberne er overført til ØDB.
I KredsAnalyse er der nu mulighed for flere opstillinger ud over regnskab og statistik. Desuden er opstillingerne blevet opdateret.
Her kan udvalgte konsulenterne ude i centrene logge ind og hente data for deres egen kreds.
De variablde der kommer med på listen, som kan hentes i Regnskabsdatabanken
Præsentationsregneark for Økologisk Planteproduktion
Eksempel på regnearket Trafiklys som giver en sammenhæng mellem Gældsprocent og lønningsevne og hvilke ejendomme der ligger hvor.
De endelige regnskabsresultater for både 2013 og 2014, vejet op til landsgennemsnit efter hver bedrift i vores database har fået en vægt på.
De endelig regnskabsresultater for 2014, vejet op til landsgennemsnit, efter at hver bedrift i vores database har fået en vægt på.
Nedennævnte vejledende værdier kan anvendes i forbindelse med opgørelse af årsrapporter for 2014 som vejledende statusværdier ultimo.
Vejledning til fordeling af omkostninger i driftsgrensanalyser for økologiske svineproducenter.
Vejledning til Driftsgrensanalyser og Ø90 Benchmarking er opdateret pr. 10.2.2015.
Vejledning til Driftsgrensanalyser og Ø90 Benchmarking 2015 er opdateret pr. 09.12.2015.
I forbindelse med vurdering af værdifastsættelse af jord i årsrapporter 2014 giver vedlagte notat et overblik over, hvilke overvejelser der kan gøres ved prisfastsætning af jord.
Vedlagt er en række regneark og andre værktøjer til beregning af statusværdier samt supplerende oplysninger til årsrapporten 2014.

© 2021 - SEGES Projektsitet